Megnyitottunk!

A pünkösdi hétvége az első vendégeket is meghozta a Falumúzeumba! Vasárnap három tárlatvezetéssel ismerkedtek Győrből, Pécs környékéről és Nyergesújfaluból érkező vendégeink!

Köszönjük, hogy meglátogattak  bennünket! Hamarosan időszaki kiállítás nyílik! Figyeljék a honlapot!

A falumúzeum a környék leggazdagabb gyűjteményével rendelkezik. A hat helyiségből álló kiállító térben bepillantást nyerhet az ide látogató abba a világba, mely mintegy száz évvel ezelőtt jellemezte ezt a falut és a környék hasonló életmódot folytató szigetközi településeit.

A múzeum Dr. Války István (Bandi bácsi) kitartó gyűjtő munkájának, szenvedélyes hozzáállásának köszönhetően a falu frekventált helyén, az egykori tanítói lakásból lett kialakítva. Az egykori templom felújított padjaiban ülve csapatépítő tréningek, kivetítéssel kísért előadások, vagy honismereti órák tartása is lehetséges.

Az egyház és iskola, a népies konyha, szoba, a vadászterem, a kamra, az istállók világának megigézése közben sok különleges tárgyat fedezhetnek fel vendégeink. Ezek mellett a természeti kincsekre is igyekszünk rávilágítani, így „került” önálló vitrinbe az északi pocok, mely reliktum faj, megérdemli, hogy felhívjuk rá a látogatók figyelmét! A vadászat szerelmesei önálló teremben fegyvergyűjteményt, és arany érmes trófeákat is megcsodálhatnak. S nem utolsósorban Lipót igazán meghatározó arcát, a vizek világát mutatjuk be Önöknek!

A belépés és kb. egy órás tárlatvezetés is ingyenes.

Nyitva: szombat 18-19 óra

Egyéb időpont egyeztetés után lehetséges!

Szeretettel várunk mindenkit! ( Óvodás és iskolás csoportokat is szívesen fogadunk!)

Elérhetőség:

Telefon:+36-30-631-4889

E- mail: [email protected]

Angyal Melinda

(tanár, múzeumvezető)